TAI CHI en CHI KUNG

CHI KUNG is een bewegingsleer gebaseerd op de taoïstische levensvisie van yin en yang. Het bestaat uit zachte, ronde bewegingen die vloeiend worden uitgevoerd. Het doel is om lichaam en geest in balans te brengen en de energie door te laten stromen.

Doordat je langzame en vloeiende bewegingen op het ritme van je ademhaling uitoefent kom je tot rust. Je leert je eigen energie te richten door je energiekanalen (meridianen) waardoor je je meer bewust wordt van lichaam en geest. Je energie gaat beter stromen, je lichaam wordt soepel en je stimuleert je eigen levenskracht en je zelfvertrouwen. Je brengt je aandacht in het moment en het NU.

Door regelmatig aan CHI KUNG te doen, vergroot je je evenwichtsgevoel. CHI KUNG maakt stramme spieren en gewrichten los, bevordert de bloedcirculatie en heeft een gunstige invloed op de stofwisseling. Overgave is de weg naar Tao.

Op het moment dat je de oefeningen gemakkelijk kan uitvoeren ontstaat er meer ruimte en aandacht voor je gedachten te onderzoeken. Als deze rustiger worden, kom je dichter bij de essentie van jezelf. De effecten van CHI KUNG zijn al na enkele trainingen merkbaar.

De oefeningen zijn geschikt voor iedereen en kunnen worden aangepast aan de aard van de klacht, leeftijd en conditie. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht, daarom wordt er in kleine groepen geoefend.

De laatste 20 minuten sluiten we af met een geleide ontspanning/visualisatie oefening, zodat alle oefeningen goed kunnen integreren in je systeem. Na de les is er ruimte om samen thee te drinken. Wil je een les ervaren in een fijne omgeving? Kom dan en keer gezellig meedoen en ervaar het!

We starten met een reeks van 4 lessen op vrijdag 13 mei 2022 om 930u tot 11u.

  • 13/5/2022
  • 20/5/2022
  • 27/5/2022
  • 4/6/2022

Contacteer Anita via anitabouman@protonmail.com of via app 0031611692109

Door

Heet

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: