Site pictogram turnhoutgroepspraktijk

Diëtiste


Loes Brems

Als kind wilde ik zoveel, maar wist ik nooit wat ik precies wilde worden. Ik was namelijk geïnteresseerd in zoveel en kon dan ook erg snel enthousiast worden. Het duurde dan ook even vooraleer de knoop doorgehakt was bij het verderstuderen. Uiteindelijk kwam er het besef dat ik vooral energie krijg van het helpen van mensen. Toegepaste psychologie was dan ook een richting die helemaal bij me paste. 

Waarom ik toen uiteindelijk toch diëtiste werd? Mijn eigen lichaam speelde daarin zeker mee. Al zolang ik me kan herinneren, heb ik al darmklachten. Het duurde lang voor ik de link legde met voeding. Ik kreeg immers de boodschap dat ik ‘gewoon’ prikkelbare darmen had en dat stress daarin een grote rol speelde. Gaandeweg leerde ik echter dat ik ook door het aanpassen van mijn eetpatroon de klachten onder controle kon krijgen. Daarnaast merkte ik ook in mijn omgeving steeds meer interesse in voeding. Na heel wat wikken en wegen besloot ik voeding- en dieetkunde te gaan studeren en daar heb ik sindsdien geen seconde spijt van gehad! 

En nu gebruik ik de combinatie van beiden tijdens consultaties. Je mentale gezondheid beïnvloedt je eetgedrag, net zoveel als je eetgedrag je fysieke én mentale gezondheid beïnvloedt. Het is dan ook een grote meerwaarde om aandacht aan beiden te kunnen geven tijdens een begeleidingstraject! 

Mijn werk is mijn passie, dus gaat daar uiteraard veel tijd naartoe. Maar daarnaast ben ik een grote natuurliefhebber (lange wandelingen in de bergen of de plaatselijke bossen), kom ik tot rust van yoga en sta ik occasioneel al eens model voor bevriende fotografen. Als introvert persoon hou ik niet zo van grote groepen of drukke evenementen, desondanks kan ik toch genieten van kleine sociale gebeurtenissen met vrienden. 

Je kan in de praktijk bij mij terecht voor voeding- en dieetadvies op dinsdag.
Neem ook zeker eens een kijkje op mijn eigen website voor meer info!

Mobiele versie afsluiten